Fejérvári Zoltán zongoraestje a Hangistállóban! [2017-10-23]
HALIHÓ! Egy újabb kiváló fiatal zenei tehetséget ismerhetnek meg a Hangistálló színpadán november 12-én, FEJÉRVÁRI ZOLTÁN zongoraművészt!
Fiatal kora ellenére már komoly önéletrajzzal büszkélkedhet. Műsorában három különböző stílusú zeneművet játszik, Bach, Schumann és Liszt Ferenc műveit, ezzel is bizonyítva, hogy milyen jól eligazodik a különböző korok zenei stílusában.
Szülei is nagyszerű művészek. Édesapja a Kodály vonósnégyes brácsaművésze,
édesanyja pedig a " Budapesti Vonósok”-kamarazenekar hegedűművésze.
Úgy gondolom, hogy méltó módon folytatja ezt a szép családi hagyományt!
Jöjjenek, hallgassák minél többen! Gyönyörű zenei élményben lesz részük!
Fejérvári Zoltán Budapesten született 1986-ban. Zenei tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte Kékesi Judit, Wagner Rita, Kemenes András és Várjon Dénes növendékeként. 2006 és 2008 között Dmitrij Baskirov és Claudio Martínez osztályába járt a madridi Zsófia Királynő Zeneakadémián. 2011-ben szerzett kitüntetéses diplomát a Zeneakadémián.
 Tanulmányévei alatt rendszeresen részt vett Kurtág György, Rados Ferenc valamint Schiff András kurzusain. Számos nemzetközi fesztivál résztvevője volt, úgy mint Tiszadobi Zongorafesztivál, Encuentro de Música de Santander, “Lisztomania” Chateauroux, Prussia Cove “Open Chamber Music”, Kronberg “Chamber Music Connects the World”, Marlboro Music Festival.
 Rendszeresen koncertezik Európában és az Egyesült Államokban, s hangversenyútjai során olyan termekben lépett fel, mint a New York-i Carnegie Hall, a washingtoni Library of Congress, a philadelphiai Kimmel Center, a Buenos Aires-i Biblioteca Nacional, a torinói Lingotto, a müncheni Gasteig, a valenciai Palau de Música és a Zeneakadémia Nagyterme. Játszott szólistaként a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Verbier Fesztiválzenekarral olyan karmesterek közreműködésével, mint Fischer Iván, Kocsis Zoltán, Kovács János és Takács-Nagy Gábor.
Fejérvári Zoltán 2015-ben Junior Prima díjban részesült, 2016-ban elnyerte a londoni Borletti-Buitoni Trust Fellowshipdíját, ebben az évben pedig első díjas lett a montréali nemzetközi zongoraversenyen.

Jelenleg a Zeneakadémia Kamarazene tanszékének oktatója.