DANUBIUS vonósnégyes jubileumi koncertje a Hangistállóban április 14-én. [2018-03-20]
35 éves a DANUBIUS  vonósnégyes!
TADADADAAM!
35 éve, 1983. áprilisában, Baján alakult a Danubius vonósnégyes, melynek jubileumi koncertjére „hívjuk és várjuk a zene barátait” a nagyegyházi Hangistállóba!
Azért az idézőjel, mert egy fantasztikus ember, dr.Magoss János fogalmazott így a meghívókon, amikor a bajai kis szerb templom kamarazenei koncertjeit szervezte.
 Az  Alsó-Dunavölgyi Vízügyi Igazgatóság jogászaként kamarazenekari titkár volt és amatőr brácsásként muzsikált az együttesben. A vonósnégyes megalakulásakor nyújtott segítségéért ma is nagyon hálásak vagyunk!
Jubileumi koncertünkön szeretettel és tisztelettel emlékezünk Rá és a kiváló hegedűművészre és tanárra, Tátrai Vilmosra - a Tátrai vonósnégyes prímáriusára -, aki mintegy 10 éven keresztül volt az együttes szakmai „iránytűje”.
A Hangistálló közönsége már gyakran hallhatta a vonósnégyest. Most a zene mellett, kis izelítőt kaphatnak az együttes múltjából. A vonósnégyes alapító tagja, Ribli Ilona csellóművész megosztja önökkel az együttes eddigi eredményeit, jövőbeni terveit.
„Hívjuk és várjuk a zene barátait”, azokat, akik szeretik a kamarazenét, a vonósnégyes muzsikát, a Hangistálló-életérzést” és kíváncsiak arra, hogy miként lehet ennyi éven keresztül megmaradni!   
Ünnepeljük együtt a Danubius vonósnégyest, jöjjenek minél többen!